sâmbătă, 31 martie 2012

Cel mai scump caine din lume.


Ce ati face cu 1 milion de lire sterline? Multe nu??? Ei bine, unora aceeasi suma nu le-a ajuns decat pentru achizitia unui catel. E drept, nu orice fel de caine, ci unul din rasa Red Mastiff Tibetan care a devenit astfel cel mai scump exemplar canin din lume…
Mastiffii Tibetani sunt caini feroce de paza, de talie mare si si-au castigat respectul in randul tibetanilor pentru ca de secole vegheaza taberele nomade si manastirile Tibetului. Sunt considerati a fi cea mai veche rasa canina de pe Terra si, legendele spun ca pana si Genghis Khan si Buddha au avut cate un exemplar. In epoca moderna acesti caini au devenit simboluri foarte apreciate de noii imbogatiti ai Chinei, Mastiffii Tibetani fiind considerati a fi o rasa pur chinezeasca, care rareori poate fi intalnita in afara Tibetului. Asa se face ca in ultimii ani pretul puilor de Mastiff Tibetan a crescut de la cateva mii de yuani, cat valorau in urma cu cinci ani, la sute si chiar milioane de yuani, cat se cere pe ei in prezent. 


Big Splash sau “Hong Dong” sau catelul de un milion de lire sterline are numai 11 luni si cantareste deja mai mult de 80 de kilograme, potrivit celui care l-a crescut, Lu Liang. Crescatorul lui Big Splash conduce o crescatorie de Mastiffi Tibetani in Laoshan, o localitate din apropierea orasului chinezesc  Qingdao si a declarat pentru The Telegraph in urma acestei vanzari ca niciodata nu a crezut ca va obtine o asemenea suma pentru un exemplar. Actualul proprietar, un multi-milionar din nordul Chinei, a platit pentru Big Splash 10 milioane de yuani adica 945 de mii lire sterline. Daca investitia vi se pare exagerata, ei bine, lucrurile nu stau deloc asa, pentru ca noul proprietar il poate imprumuta pe Big Splash altor crescatori de caini pentru imperechere contra unor sume pornind de la 100 000 de yuani. Inaintea lui Big Splash, titlul de cel mai scump catel din lume i-a apartinut unui alt Mastiff Tibetan, pe nume Yangtze River Number Two care a fost vandut in 2009 pentru patru milioane de yuani.
http://www.stirifeldefel.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu