sâmbătă, 2 februarie 2013

Meditatii privitor la masonerie si unificarea statelor...

Mi-am propus la inceput de drum sa nu ating in nici un fel politica sau orice tine de aceasta, nu doar pentru ca nu ma pricep dar nici nu-mi place politica asa cum se prezinta astazi... Dar iata ca, intro buna dimineata, unul dintre prietenii mei virtuali ma invita la o discutie referitoare la masonerie si implicatia directa a acesteia in evoluarea sau degradarea civilizatiei - prea scurta pentru a fi concluzionata dar care, sper ca va continua foarte curand, si care ma duce cu gandul la realitatea in care idealurile masonice, nobile in originea si esenta lor, au fost transformate in arme impotriva aceluiasi popor muncitor in care, se presupune ca, masoneria isi are radacinile.

Intretimp, am hotarat sa invit la discutie si pe cititorii acestui blog cu speranta ca isi v-or expune parerile atat asupra articolului cat si aspura chestiunii in cauza.


Dar sa vedem mai intai ce este "masoneria" sau "francmasoneria".

Numita si Arta Regala aceasta este o asociatie de initiere si fraternitate bazata pe etica si morala.  Astfel se prezintă ca un pact de etică și morală între oamenii liberi. Un pact sau o afacere nu trebuie să fie înțeleasă ca operabilitate socio-politica, ci ca o tendinta colectiva a tuturor membrilor francmasoni de actiune intru pefectionarea continua a condițiilor umanității. Francmasoneria depaseste barierele etnice, religioase, ideologice și politice pe baza normelor vechi prevăzute în Constituțiile francmasonilor în 1723 și la care toate instituțiile lumii masonice se referă, deși cu unele diferențe datorate tradițiilor locale și istoriei. Aceasta, de la începuturile sale, este constituita de loggii, grupuri organizate și anume de oameni ai muncii, uniti prin aceleași scopuri și idealuri, urmate de fiecare francmason din lume. În acest sens, Masoneria este considerata de către adepții ei universală, în ciuda diversității sale interne complexe.

Nu exista in prezent documente istorice care ar stabili originile exacte ale masoneriei si nu pot fi luate in consideratie actele oficile ale Masoneriei moderne din anul 1917 - sunt recunoscute ca sigure doar câteva documente datate din timpuri ce preceda a doua jumătate a secolului al XVII si care releva aparitia Masoneriei inca din timpurile constructiei Templului lui Solomon și, din punct de vedere istoric este considerata a fi derivat de la corporații ale zidarilor sau ale masonilor din Evul Mediu. Totodata nu exista documente care ar demonstra continuitatea intre aceste corporatii si lojile masonice recunoscute in a doua jumatate a secolului XVII.

Din cauza lipsei de documente în Francmasonerie au apărut multe interpretări care nu au o valoare istorica ca, spre exemplu, presupunerea ca provine direct de la Cavalerii Săraci ai lui Hristos și ai Templului lui Solomon din Ierusalim (mai frecvent cunoscut sub numele de Cavalerii Templieri), sau de la o sucursală a școlilor vechi secrete, sau de la Colegiile fabrorum romane, sau ca consecință a Corporatiilor instituționale medievale de zidari , prin intermediul unor lucrători bizantini sau italici (printre ele, așa-numitul Magistri comacini) care operează în Evul Mediu. Dar mai corect ar fi sa gandim ca reprezentati ai zidarilor au fost admisi ca membri a lojei  ci nu viceversa, luand in consideratie ca anume locul pe teritoriul santierelor unde se intalneau zidarii pentru a discuta problemele sitului era numit "loja" in timp ce societatile comerciale si administrative se aflau in cladiri de prestigiu din zonele urbane si erau numite intr-un mod diferit. 
Lojile afiliate din secolul al XVII-lea și al XVIII-lea, in marea majoritate erau alcatuite din membri ai nobilimii, din liberi profesionisti și oameni de comerț. Nu există documente care ar putea explica motivele pentru care aceste persoane se intalneau si ce anume făceau în cadrul reuniunilor. Rare indicii documente par sa afirme că reuniunile au avut loc în urma unor ritualuri, dar despre care nu se stie nimic, deci nu putem spune că a existat o continuitate cu ceremoniile efectuate în lojile zidarilor. Deși unele documente oficiale ale corporațiilor zidarilor raporteaza, de multe ori în detaliu, ceremoniile de acceptare de noi membri la breasla, nimic nu sugerează faptul că, în secolul al XVII-loji masonice au repetat aceleași forme ceremoniale. Un fapt cert este ca ceremoniile corporatiilor erau publice si cunoscute societatii si, prin urmare, nu aveau nimic de a face cu confidentialitatea contrar celor masonice care se bazau pe ritualuri si confidentialitate - dovada faptul ca intreg ritual, cuvintele utilizate si toate actiunile inerente erau cunoscute doar de membrii lojei iar mobilierul si toate celelalte obiecte care faceau parte din ritual erau distruse la sfarsitul intrunirii. Din acest motiv nimeni pana in ziua de azi nu poate sa spuna ce anume se intampla la aceste adunari iar orice presupunere la subiect nu este decat fantezie pura.

Un eveniment important care a condus la crearea unor instituții masonice cu caracteristici diferite față de versiunea originală engleză a fost descompunerea Marei Loji a Angliei in cinci. Aceste loji au fost compuse aproape exclusiv din emigranți irlandezi masoni de origine predominant catolică. Ei au vrut să restabilească sau mai bine să își păstreze caracteristicile, votate mai tarziu "autentice", ale masonilor cu un ritual diferit. La data de 05 februarie 1752 a fost formata Marea Lojă a masonilor Antici si Acceptati din Anglia (M.A.A.), în conformitate cu Constituțiile vechi. Laurence Dermott a scris o constitutie pentru Antici, Rezon Ahiman pe baza Constitutii irlandeze a lui Spratt, ca o alternativă la Constituțiile scrise de James Anderson. Membrii noului Grand Lodge Antiens s-au autodenominat Antici și i-au numit pe acei ai Marii Loji a Angliei Moderni. Unificarea celor două Mari Loji a condus la crearea a Marei Loje Unite a Angliei. În urma unirii a acetor doua Loje a fost rescris Statutul Marii Loji care a intrat în vigoare în 1815.

Termenul "unificare" este asociat astazi de catre multi filozofi si oameni de stiinta cu termenul "dictatura europeana".


Ida Magli, savant, antropolog, filozof si docent la Universitatea La Sapienza din Roma, explica intr-un interviu recent publicat aici (in limba italiana) ca originea termenului " dictatura europeana" dateaza inca din timpurile Umanismului si a fost preluat de filozofii anilor 600, ca mai tarziu sa fie expus si elucidat de catre filozoful german Immanuel Kant in lucrarea "Proiectul pentru o pace perpetua". Aceasta lucrare nu a fost initial decat un discurs filozofic, o ipoteza teoretica lipsita total de o legatura cu realitatea, insa de care politicienii si finantatorii anglo-americani s-au servit la sfarsitul primului razboi mondial pentru a lansa idea unei "uniuni de state europene". O uniune federala sub conducerea americana care, in realitate, trebuia sa dea nastere unei economii si a unei piete mondiale.


Adeptii moderni si simpatizantii masoneriei moderne sustin ca toate cele mai mari schimbari istorice, schimbarile politice din intreaga lume precum cruciadele in "pamanturile sfinte", razboaiele, stabilirea sisteului comunist, crearea Uniunii Statelor Europene s.m.a. au avut loc datorita actiunilor Lojei Masonilor cu scopuri nobile si altruiste ce provin din Constitutia acesteia. Dar va las sa reflectati de sinestatator asupra consecintelor acestor actiuni, indiferent de cine si pentru ce le-a organizat.

Sa ne gandim putin la efectele "nocebo" pe care idea "unificarii" sau a "globalizarii", dupa cum este prezentata in ziua de azi, exercita asupra realitatii europene.

"Care este raportul "a da/a primi" dintre Administratia Uniunii Europeane si oricare dintre tarile-membre? Din cand in cand sunt prezentate bilanturi referitor la suma platita de acestea ca TVA anual  in moneda europeana, salariile si cheltuielile Parlamentului European, cat primeste fiecare tara ca contributie la agricultura si m.a. Bilanturi fara sens deoarece nu contin un raport exact cheltuieli/castig. Nu poate fi calculata nicidecum si de nimeni altul pierderea suveranitatii monedei nationale si tot ce implica, inclusiv plata intereselor bancare. Cum poate fi calculata piederea teritoriului stabilit de frontiera prin tratatul Shengen, independenta Statului, respectiv pierderea de prestigiu al numelui unei natiuni si a unei civilizatii, libertatii de productie si comercializare..? - spune Ida Magli.
Evident ca scopul final al globalizarii este un Guvern mondial UNIC: o singura limba, o singura religie, o singura cultura, o singura identitate, un singur Stat."

Un Stat este considerat ca atare doar daca este delimitat de frontiera si, dat diind ca hotarele intre statele-membre ale UE au fost eliminate din start, nu mai putem vorbi despre detinerea teritoriala - a fost format un singur Stat cu o unica moneda. In teorie scopul primar al proiectului a fost Unificarea politica dar asa ceva nu este posibil cu state ca Franta, Germania, Marea Britanie, Spania si Italia (ca sa le citez pe acele mai importante) care au o istorie indelungata proprie a civilizatiei, o limba si literatura dar si un itinerar individual al independentei; in practica nu mai exista control nici asupra oamenilor nici asupra marfurilor dar nu exista nici independenta statala ci dimpotriva, o totala dependenta de politica si moneda acelui organism numit Banca Europeana.

Pasajul la moneda unica a fost numit "jaful secolului" dar in realitate doar acei 5 sau 6 bancheri care l-au proiectat si care "strang roada" de pe urma acestuia sunt in stare sa calculeze daunele aduse celorlalti membri in urma punerii in practica a acestei idei. In afara de ei nimeni nu ar fi capabil sa faca un calcul numeric exact si, anume pe aceasta au contat realizatorii proiectului, punand in practica "jaful". Vina pentru dublarea sau triplarea preturilor imediat dupa trecerea la moneda unica a fost lasata pe umerii comerciantilor pe cand aceasta era in mod absolut o metoda introdusa intentionat pentru a absorbi inflatia, atribuind o valoare falsa monedei unice. Inflația pe care vom continua să o suportam fără speranță de recuperare, în timp ce BCE declară abia 2%, și care a dus la faliment țările în care aceasta a fost mai mare, Grecia, Portugalia, Spania și Italia.

Helmut Kohl si Francois Mitterand, doar doi dintre politicii care si-au dorit cu orice pret unirea statelor europene, au dat start proiectului incepand de la moneda, deoarece stiau bine ca o uniune politica nu ar fi posibila. Deci, se poate spune ca toata aceasta "opera" nu este altceva decat un "bluff", intreaga UE este doar un bluff, fictiune pura, deoarece nu are nicio legatura cu realitatea, este un act de inselatorie jucat sub vesmintele democratiei pe seama vietii popoarelor, a identitatii, a libertatii, a intereselor si a bogatiei acestora cu scopul unic de a impune o dependenta totala de acea moneda si grupul bancar care a creat-o.

Un exemplu al efectului "nocebo" a denaturarii idealurilor masonice este si situatia in care a ajuns agricultura multora dintre tarile-membre - ramura care este subventionata intr-un mod foarte semnificativ de catre BCE, si ca care ar fi trebuit sa dea nastere unei singure mari agriculturi europene. Din cauza costurilor de productie si taxelor pe care trebuie sa le plateasca statului, agricultorii prefera sa exporteze produsele fapt care, pe de alta parte, trezeste necesitatea importarii acestora de la alte tari  - alimente care nu mai sunt nici proaspete, nici genuine si nici biologice dat fiind ca sunt tratate pentru a le mentine aspectul comercial, ridicand pretul real al produselor la stele si distrugnad agricultura locala, golind buzunarele consumatorilor, inrautatind drastic sanatatea populatiei, contribuind si mai mult in acest fel la saracirea acestora, facandu-i totodata sa devina dependenti de industria farmaceutica si de sistemul sanitar pentru care se investesc sume enorme subventionate tot de catre BCE, interesele exagerat de mari pe care le va plati tot acel sarac cetatean al UE... acest lant poate fi continuat la nesfarsit dar concluzia va fi mereu aceiasi - proiectul Unificarii statelor europene este unul gresit, mascat de idealuri marete dar realizat cu ajutorul metodelor meschine a unui grup extrem de redus de asa zisi "lideri" care se folosesc de visurile si sperantele acelor care cred cu adevarat ca "unirea face puterea!".




sursa: wikipedia.com

imagini: http://www.business24.ro; http://presainblugi.com/; http://ilriccioelavolpe.wordpress.com.

3 comentarii:

  1. Statele Unite ale Americii, au trecut cam prin acelasi proces, desi cam in 200 de ani.
    In plus, nu existau atatea reglementari!
    La un moment dat a existat un proiect pentru o piata economica nord-americana formata din SUA. Canada si Mexic.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere